idaamedstorti

Välkomna till min blogg:) Här kan ni läsa om mina tankar om framtiden och just nu... Jag har även en annan blogg som handlar om min lilla dalmatiner hane Texas. Prickentexas.blogg.se Läs, kommentera och njut!:) //idaah

den 30 december

idag blev det grand samarkand och shopping på mellandagsrean..:P
kom hem med ett par skor, två tshirtar och en sjuuukt mysig kofta:P wiie sen blir det stan stan imorron:D
jag gillar det väldigt mycket^^

imorron är det sista dagen på året, nyår..
vilket det verkar som att ingen firar längre, inte som ungdomar brukar fira saker..
jag vill ju ha en brakfest!!

men vi får se hur det går..
och sen förresten så vill jag färga mitt hår, färgen är köpt och när jag har färgat håret, kommer jag vara mörkhårig.. eller moccafärgad rent ut sagt!!

jag är kär och yr, det är inte jag som styr. vi snubblar in i varandra litegrann. vakna du drömmer, det är nåt som du glömmer. att ingen kan få ha det så bra


Jag e kär o yr, det e inte jag som styr,
vi snubblar in i varandra igen.
Jag kan inte fatta, att jag får vara med dig här
ooch nu!!



puss och kram
idaah

den 29 december

wiiiiiie!! äntligen har denna dagen kommti som jag längtat så mycket efter sen i somras typ...
denna dagen innebär att Lena och Daniel kommit hit(Lena=mammas kusin, Daniel= min syssling!!), och som jag har längtat efter dem:D:D

och nu är dem äntligen här!

och idag fick jag även The Sims 2.. okej, jag vet det är 2:an.. men ändå, jag blev typ sjukt galen för nårra månader sen, jag ville så gärna spela sims igen.. jag har ju alla spel liksom! och i butiken kostar det typ 200 kronor.. och jag har redan den gamla upplagan av the sims 2 första spelet, men första skivan är det en spricka i för att det var ngn som gick på den en gång..! inga namn nämnda!!

men, iaf så jag hittade den på internet för bara 25 kronor, men fick lägga massa bud och med tips från min vän, tradera-älskaren Linda-Marie, så blev den min för endast 86 kronor. jag älskar att göra klipp!!:P

häromdagen hittade jag en superfin tröja som jag velat ha länge. men den kostade 179 kronor och jag tänkte inte lägga dem pengarna på den tröjan, och nu på rean kostade den 75:-, och jag hade en värdecheck som var å 50:-, vilket betyder att jag bara behövde betala 25:- och snacka om ett bra klipp.. tröjan är supersnygg, den hade jag på julafton, kanske blir det den på nyår också, vem vet:P haha

men nog om detta, ikväll blir det lasagne:P mmmmmums!<3
sen imorron blir det shopping på dagen uppe på Grand Samarkand, mellandags-rean here i come:), och sen blir det Sound of music på kvällen:) me like it very much!!:)

förresten så får jag ju verkligen inte glömma att idag vaknade jag och städade hela huset åt mor och far.. snacka om en super snäll dotter^^ toaletten, den är aldrig trevlig, men fan vad jag muttrade.. mina föräldrar borde ibland själva får vara med i ung och bortskämd, men jag ska göra ett program som heter gammal och lat(kanske inte att mina päron är lata precis, men det är äckligt ändå!!!)

KOM IHÅG VAR NI LÄSTE DET FÖRST!!!!

puss<3

den 28 december

vaknade fem minuter innan mobilalarmet skulle ringa, lite läskigt kan jag tycka. men usch, jag har typ inte sovit något alls inatt:( blä på det!

så vaknade, gick ut i köket och såg en lista från mamma, ja en lista på saker jag ska göra tills hon kommit hem... känner mig lite som askungen! kanske borde ta på mig min fina askungen klänning som jag hade på min maskerad när jag var 10?:P hahaha ojojoj nu minns jag verkligen hur den "festen" var. och hur liten man var, och vad man inte visste om ngnting! hhaha men det tar vi ngn annan dag, ellre typ aldrig!

så jag började med att tömma diskmaskinen, bädda sängarna, tömma tvättmaskinen, sätta igång tumlaren...vänta nu på att dne ska bli klar, ska sen hoppa in i duschen, eller måste typ göra det ganska snart!
ska på möte på Lernia idag, med min jobbcoach.. känns lite skrämmande, usch jag vill men ändå inte...

förresten, jag har hört ett ordspråk eller vad man ska kalla det som lyder:
"det som är rätt, det är lätt. och är det lätt så är det rätt"

vad fasen ska det innebära, så allt som är svårt här i levet är det helt fel då?
och man känner något som känns rätt, i helvete att det är lätt då! ooh jag blir galen på massa konstiga meningar som ska kallas för ordspråk..

btw, så MÅÅÅÅSTE jag ta tag i min historia nu, annars kommer Lotta hugga huvudet av mig eller bränna mig på bål! usch jag vill inte, men jag mååååste verkligen.. det får vänta tills jag kommer hem från jobbcoachen, eller vänta till imorron, eller kanske... NEEEJ! jag ska göra det i eftermiddag!!

önska mig lycka till!
//Idaah<3

Dag 24: så firar vi julafton!

GOD JUL ALLESAMMANS!!





idag är det julafton, och istället för att skriva upp hur vi firar jul så tänkte jag så här i efterhand, skriva om hur min julafton firades..

så morgonen började med att mamma kom in och väckte mig(jag är 19 år gammal, och älskar fortfarande när mamma och pappa kommer in och väcker mig!), jag vaknade och såg att det hade kommit paket i min julstrumpa.. jag vet att mamma lade i det där när jag hade somnat natten till julafton, men ändå. det är fortfarande speciellt att se vad man fick..

och i julstrumpan fick jag E.M.D:s skiva och en påse med Lindors choklad:) muuums!
jag hoppade upp ur sängen och den dagen åt jag ingen frukost, för jag ville vara totalt utsvulten när jag skulle äta julmaten senare!:) så jag letade upp pappa, han var ute och skottade, så jag gick in på toaletten, öppnade fönstret och hittade pappa i trädgården.
-"God Jul pappa!"
-"God Jul Ida, och godmorgon"

jag blev varm i hela kroppen och gick in och började bädda sängen och sen fick mamma besök, Inga-lill kom och gav henne en julklapp, sne var det dags att åka och hämta mormor!:) wiho!
vi åkte iväg och sen så fort vi had ekommit hem, kom farmor med färdtjänsten!
nu var alla samlade, det var bara axel som fattades. maten var framdukad och nästan klar, dags för glögg och pepparkaka..nu hade även axel kommit, och med sig hade han nårra paket, som en liten tomte! hihi

vi drack glögg och myste, sen var det dags för julmaten! jag var sjukt hungrig eftersom jag inte hade ätit någon frukost, och det var väldigt gott, men efter det kalla(som jag alltid tar först innan det varma) var jag typ proppmätt.. men lite köttbullar skulle väl kunna rulla ner i magen också!
efter maten var det dags för Kalle Anka, för klockan hade slagit 15.00.
Jag kröp upp i mamma och pappas säng, axel kom med en öl i handen och mamma dök också upp. så mysigt var det..! kalle anka var lika bra, precis som alla andra gånger man sett det:P

sen vet jag inte vad tiden tog vägen för helt plötsligt hade mamma klätt ut sig till tomte, och delade ut julklappar till oss:P det avr mycket kul, och många skratt blev det!:) bilder på mina julklappar kommer den dagen då jag har tagit bilder på dem:P kanske imorron:P

fick iaf presentkort på HM och GinaTricot, en kalender, en julduk från mormor, lite snygga burkar och kökshanddukar till framtida boende, 1000:-, Jay och Minnahs skivor(från mig själv^^) och en mycekt fin klocka från axel och lina:) bilder kommer!!

sen åkte axel iväg till linas föräldrar, och farmor åkte hem med färdtjänst.. vi tittade på teve och åt julgodis som jag had eköpt på skansen förra helgen:) sen ringde axel, och han och lina kom tillbaka, vi åt gröt och spelade sedan poker. jag satt dock med axels iPhone och var inte så intresserad av kortspelet, men axel vann och sen åkte han och lina hem.. midnattsmässa på teve med mormor och mamma nere i tevesoffan, somnade sedan väldigt gott i min varma goa säng, med tjockt duntäcke! även denna julafton blev lyckad, dock den första utan julgran och den första utan hund.. men jag överlevde det också..

<3

Dag 23: det här får mig att må bättre

Bra musik, kärlek, sommar, minnen, solen, möten med människor, äventyr, nya utmaningar, vänner, djur, hästar, lukt av stall, hö och hästbajs, känslan av att sitta på hästryggen en sommardag då solen håller på att gå ner och man är bara ett med hästen. rättvisa, men framförallt en sak som betyder mest för mig!

MIN FAMILJ!!

dem får mig att må bättre än bäst.. så nu under julen har familjen varit samlad, och i min familj ingår mamma, pappa, jag, axel, farmor och mormor! när vi är samlade är det speciellt, allt vi upplevt tillsammans, alla minnen. dem är kärlek, och dem ger mig kärlek.. finns inga/inget som betyder så mycket för mig som det gör när jag är med min familj.. då är jag komplett. då glömmer jag allt illa runt omkring mig, och njuter av närheten. jag ger dem all kärlek jag har, för det förtjänar dem. de förtjänar det bästa<3


farmor i blått, mormor i mitten<3



mormor och jag på min student, tårarna rann<33



jag och min tokiga bror:)



världens bästa pappa och världens bästa mamma<3

dag 22: det här upprör mig

  • Orättvisa
  • Barn som lider
  • Djur som plågas
  • Barnarbete
  • Miljöförstöring
  • Egoism
  • Människor som straffas för de bara vill väl
  • Djur som avlivas för inget
  • Falska människor
  • Strömavbrott

ja, min lista kan göras lång, men ni kan nog se vad jag antyder på som irriterar och upprör mig mest!!
det som har med djur framförallt att göra.. jag klara inte av att se djur lida.. de är en del av oss, varför förstöra för dem som är lika oskyldiga som ngn annan. oftast är det vi människor som gjort att djuren fått det dåligt från början, och att dem sen ska straffas för något människorna har gjort är helt absurt. helt otänkbart!!

rädda miljön och djuren, utan dem är vi ingenting!


jag ville lägga in en bild på ett av naturens vackraste djur... en dag kanske dem är borta, så som andra djur som är utrotningshotade.. vi kommer gå under om djuren försvinner. så skärp er, och sluta plåga djuren..!!

Dag 21: filmer som påverkat dig

ojdå, vart ska man börja. jag har sett miljontals filmer säkert, som alla har påverkat mig på olika sätt..
men jag såg en idag på förmiddagen..en fortsättningsfilm, del 2.

första filmen heter "FLICKA" och handlar om en svart mustang som hittas ute i vildmarken, hon är speciell, hon skyddar männiksorna omkring henne och den är helt fantastisk. miljön, musiken, berättelsen.. ja allting!
jag blev helt fast när jag såg den, och satt och grät floder första gången jag såg den..

så idag såg jag "FLICKA 2".. forstättningen skulle det vara. men det var en till film, likadan som första "FLICKA"..
men jag blev fast, tårarna rann och jag flög iväg till drömmarnas land. jag drömde mig bort för ett tag, att jag var Carrie och bodde på en ranch i Wyoming, vaknade av att tuppen gal, sprang ner till köket, tog en macka i flygande fart, på med cowboy-stövlarna och hatten som hängde på kroken vid yttedörren.. jag springer ut i full fart till stallet, som är fullt av massor med hästar.. jag sadlar min häst, sitter upp.. sedan låter jag vinden ta oss över ängarna och upp bland bergen.. miljön är fantastisk! jag älskar den filmen, jag vill leva samma liv.

när jag låg där i sängen, så insåg jag något.. det var en tanke som slog mig att vad vore jag i livet just nu om det inte vore för hästarna.. jag är en hästtjej, det är jag verkligen.. och jag kommer aldrig sluta vara det..

i förgår var jag ute och skottade åt pappa, och när jag kom in så sa jag:
-" du ska vara glad att du har en hästtjej i familjen"
han fattade dock inte vad jag menade, men då sa jag:
-" jag är envis, men inte bara det.. jag är stark, stark inre och stark yttre. jag ger mig aldrig, även om det gäller att skotta massa snö eller att sitta upp på en häst som är helt omöjlig att bemästra"
men då när jag sa det till pappa kom jag på att jag har faktiskt bemästrat, inte bara en, utan flera hästar. jag har trott på mig själv och övervunnit min rädsla, hoppat upp på en häst jag aldrig trodde jag skulle få rida, och blev fast. vi blev ett tillsammans..<3

och så kände jag även med filmen "FLICKA" och "FLICKA 2". jag följde med i filmen, och kände mig delaktig, som om jag var där. en film jag kan se om och om igen!!
SE DEN!!!

  



Morden i Sandhamn<3

snacka om spännande program, men nu är det sluuut:'( och det är jag massor med ledsen för.. för då får jag inte sitta och njuta av den snygga polisen Thomas Andreasson, som spelas av Johan Cedergren..! här snacka vi yummie;) sååå sjuuukt snygg!:P tycker jag ialla fall:D:D


Morden i Sandhamn. Bild: Filmlance
Thomas Andreasson(polis i "morden i sandhamn) och Nora.
Thomas spelas av Johan Cedergren och Nora utav Alexandra Pascalidou...!!

den 22 december

vaknade och gick upp och åt frukost, sen gjorde jag mig i ordning och begav mig ner mot stan..
gick och köpte julklapp till sara och sen mötte jag henne på stan.. vi gick och köpte kycklingsallad och tog bussen hem till mig. åt kycklingsalladen och bytte julklappar.. sen pratade vi massa skit typ:P hihi massa skoj var det iaf och jag fick superfina julklappar.. bilder kommer imorron, orkar inte ta några idag. haha xD
men fick iaf superfina pärlörhängen med en krona på och sen en superspännande bok, jag vill läsa den nu.

men just nu läser jag "Dandy" av Andreas Carlsson, och sen tänkte jag läsa "Egoboost!" av Isabella (BlondinBella) Löwengrip, och sen kan jag läsa boken jag fick av Sara. sjukt spännande. Blondie heter den, skriven av Birgitta Andersson och det är en sann historia så det har liksom hänt på riktigt det som boken handlar om och jag typ älskar sånna böcker av någon anledning.. men tycker dem är så sjukt bra och trovärda..
tack Sara igen för finaste julklappen:)<3

sen mötte jag mamma på Konsum och vi handlade det sista inför julafton, massa mys:P
sen kom pappa och vi åkte hem, åt kyckling och potatiskroketter som jag lagade till mina kära föräldrar!
min replik:
-"ja jag är iaf inte ung & bortskämd, för jag hjälper iaf till hemma. som nu t.ex. sen har jag tömt diskmaskinen, gått ut med soporna och det skulle dem aldrig göra!

fick iaf höra ett litet fniss och hahaha från mina päron, så skämtet kanske gick hem iaf:P

1.  2.   3.

awesome dag!!:D

vaknade vid 09.00, gick upp helt supertrött och gick ut som en robot till kylskåpet. kollade på utomhustermometern som sitter på väggen jämte och ser till min förvåning att det är hela -20 grader ute.. jag bara skriker rätt ut, och gå tillbaka till sängen. helst av allt hade jag velat ligga kvar där hela dagen och bara gotta ner mig med tjockistäcke och GossipGirl säsong 3..

men icke då, det var bara upp och in i duschen och sen på med seriöst sjuuuukt mycket kläder(för jag hatar att frysa!!) och bege sig iväg till mormor. jag hjälpte henne att handla hem mat idag.. vi var ute i kylan i en timme plus handlade i typ 40 minuter... snacka om att jag var sjukt trött när vi kom hem, så mycket kläder som jag hade på mig. fick 100:- och en tidning av snällaste mormor! hon är bäst<3

gick hem från mormor strax innan 16 och kom hem, bytte om, sminkade mig, packade ner kameran och plånboken och begav mig upp till MediaMarkt där finaste och underbaraste Jay Smith och Minnah Karlsson från Idol var och uppträdde.. känns konstigt att säga deras fullständiga namn, alla vet ju vilka dem är!!
men iaf, det var awesome, dock sjöng Minnah bara en låt- twist and shout! och Jay sjöng sin egna version av Dreaming People med gitarr och massa fint. sen sjöng han en låt från hans egna band, den var sjukt fin. kommer inte ihåg vad den heter men sjukt bra var den.. allt som kommer ur den killens mun är vackert<3

så tog massssa kort och filmade..:)
sen var det dags för signering och kön blev suuuperlåång, jag trodde jag skulle få stå i en kvart minst! men det gick på typ fem minuter.. när jag kommer fram till skivorna, tar jag två jay-skivor och en Minnah-skiva.. den ena jay skivan skulle en på pappas jobb har:P så kommer jag fram och jag ge skivorna till jay och minnah..

I= jag, J=Jay, M=Minnah

I: hej
J: hejsan, vad heter du?
I: Ida
(samtidigt ger jag minnahs skiva till minnah)
M: ska det stå ditt namn på denna också?
I: jaa det ska det *hihi*
J: förlåt, men hur stavas du ditt namn? *sen ett stort fint skratt efteråt*
M: men sluta och var taskig Jay!
J: jag skojar ju bara, bara helt exalterad över att träffa en människa som har lika många bokstäver som jag har..
vi är speciella du och jag:)
I: hih ja klart vi är, mest du
J: ååh tack
I: skulle jag kunna få en kram?
(Jay tittar på mig med sina underbart vackra fina ögon och jag typ svimmar!)
J: ja men det klart du ska få en kram
(sen viskar han God Jul i mitt öra och ler massa fint till mig..)
M: vad gullig du är Ida
I: hihi tack, du också!
M: förresten, var har du köpt din jacka? den är sjukt snygg!
I: på VILA här i Växjö
M: finns den kvar?
I: tror tyvärr inte det
M: attans! men den var jättefin
I: tack, förresten skulle man kunna få en kram?
M: men det klart att du ska ha en kram, en riktig bamsekram..förresten kommer du på idol-turnén?
I: jag vill, och jag måste! iså fall blir det Lund
J: klart du ska komma på idol-turnén, ett måste ju! vi ses då Ida! Ha det bra och god jul
M: God Jul Ida!!

sen typ svävade jag iväg och skakade typ massor, helt lycklig. lyckligast av alla!! bästaste julklappen ever!!
JAG BARA MÅSTE PÅ IDOL-TURNÉN I LUND!!!!:D:D:D<3<3<3


 Minnah ser lite stolt ut:P

finaste Jay

 Minnahs skiva:)

 bästa julklappen<3

Dag 20: Om mitt jobb

ja vad ska man skriva här, eftersom jag inte har något jobb så kan jag inte skriva något om mitt jobb..
men har iaf skrivit in mig på arbetsförmedlingen om att få jobb inom barn och dagis och lite sånt:) det är vad jag vill kunna skriva om när jag ska skriva och berätta om mitt jobb. men nu har jag inget så då skriver jag inget heller...:P

Dag 19: detta ångrar jag!

"Man ångrar aldrig det man har gjort, utan det man aldrig gjorde"

Dag 18: det här får mig att gråta

















tårarna slutar aldrig rinna<3
kärleken till dig Zoediac kommer aldrig att försvinna<3
jag kommer alltid att älska dig gubben och du finns i mitt hjärta föralltid<3
jag vet att vi ses en dag, vi ses i Nangijala<3

jag älskar dig, Z<3

Dag 17: Mitt favoritminne

OJ! detta måste nog vara det svåraste ämne jag skrivit om... det är hur svårt som helst att bara välja ut ett minne.. jag har så många! flera miljoner tror jag faktiskt..:/

men minnen som jag kan skriva om här väldigt kort är:
ölands djurpark med helen när vi var små, clownkarusellen-upp-och-ner, kreta resan, första gången jag träffade Ola i hemmesjö kyrka, resan till paris, alla andra resor vi har gjort, alla konserter, balen, studenten... ja jag kan som sagt inte skriva om något minne, för jag har så många och alla bra minnen är nog mina favoriter...

slänger in lite bilder då:)


  

 

nästa inlägg: dag 18 det här får mig att gråta

Dag 16: Min första kyss



hahahhahah, jag tänker faktiskt inte skriva om den här.. den är en privatdel..
okej att man fick på dagis och såvidare men inte den där kyssen som satte sprätt i hela kroppen, den kommer jag hålla kvar i mitt minne.. tyvärr!

nästa inlägg: Dag 17 mitt favoritminne

Dag 15: Mina drömmar

skulle jag skriva mina drömmar här? är det det som är meningen, jag tror inte jag tänker göra det. haha bespara både mig själv(mina fingrar) och era ögon! som sagt är jag ju en person som drömmer väldigt mycket, varje dag om minsta lilla:)

så nej jag tänker inte skriva mina drömmar, men jag kan säga vad jag drömmer om, liten del av det iaf..

jag drömmer om:
- att en dag får flytta till en lägenhet i sthlm och plugga till förskolelärare
- att får jobba med barn
- att bo i stor villa med två bilar, ha man och tre barn och hund=svenssonliv:)
- att få åka till USA
- att se savannen i afrika
- att finna lycka och kärlek
- sommaren 2011
- att resa jorden runt
- att upptäcka världen
- att kanske bli lite kändis^^
- att kunna sjunga
- att få träffa Jan Brink och Tobias Larsson:)
- att Zoediac fanns här hos mig<3
....

ja som sagt jag drömmer om massa olika saker, och detta är väl lite av det jag kan säga..:P

Dag 14: Min favoritmusik

Jag lyssnar på allt!!
jag är verkligne en allätare. jag menar mina spotifylistor innehåller allt från disney, svensk schlager, tokiohotel, westlife/backstreet boys, dansband, gospel, Il Divo, Lars Winnerbäck, låtar som man lyssnade på när man var barn, musikal och filmmusik, McFly, Simple Plan, Pink, Ryan Cabrera, Robbie Williams, The Baseballs, gamla låtar från 60,70,80 talet, cornelis wreeswijk och idol. som sagt nästan allt lyssnar jag på.

allt utom skrikig hårdrock, och inte så jättemycket jazz,punk och så men nästan allt..

    

     


  

  



okej, kanske inte så fint placerade och rätt och korrekt och allting men det är iaf bilder:)

Dag 13: Saker ni inte visste om mig!

okej detta skulle egentligen vart för en vecka sen men orkade väl inte blogga då.. hmm, eller jag vet inte varför men får ta itu med det nu iaf, så nu kommer det komma massa dag.. inlägg eftersom jag också vart borta i sthlm så.. men nu kommer det iaf:) hahah

så ja idag (eller ja förra veckan på luciadagen dessutom!) handlar det om saker ni inte visste om mig, och det är jättesvårt för jag vet inte vad folk inte vet om mig..

men ja jag försökre sluta bita på naglarna, drömmer väldigt mycket, sjunger högt och mycket när jag är ensam hemma, sover gärna länge på morgnarna, sitter gärna flera timmar och se filmer eller på teve, har spelat cello en gång i tiden, och vill kunna spela det nu med, har en heldrös med nyårslöften(kan man ha fler än ett?), vill bli lärare, samlade på barbiedockor(och gör kanske det fortfarande tillsammans med mamma!!), älskar musikaler och kan inte rapa, bitit min storebror i ryggen så han fick värsta ärret(dock var jag typ 2 år!:D)...
   bild på massa musikaler..:)


ja det var nog vad jag kunde komma på nu, en del kanske vet mer om mig än vad jag vet om mig själv, men här är iaf lite kanske pinsamheter och hemligheter som jag valde att berätta nu, bara för att ni ska få något att läsa:)

nästa inlägg är: dag 14 min favoritmusik

finaste måns var i växjö:)tänk er en sån här fast slime-grön och signerad med silverpenna av måns<3 Fibes Oh Fibes<3  Timo Räisänen<3  Markus Krunegård<3      kärlek<3

btw, så var mamma och jag på lucia i kyrkan och kollade på musiktilläggets mycket fina luciatåg.. och det bästa av allt, var att när det var slut så fick jag träffa den underbara erica, som jag inte träffat sen i augusti.. gud vad kul, fick nästan tårar i ögonen:) 

Stockholm = amazing<3

hmm, vad ska jag börjar...?? hihi okej jag börjar från i onsdags..

Onsdag:
började dagen med att sova till nio.. mamma och jag skulle äta frukost tillsammans:) hihi så himla mysigt är det när mamma är hemma länge om morgnarna.. eller hemma i huvudtaget!:D så vi åt frukost tillsammans och sen gick jag runt hela dagen i väntan på att Linda-Marie skulle komma till mig, hon bytte nämligen tider hela tiden.. så tillslut kom hon till växjö vid femtiden ungefär.. vi gick till konsum och handlade hem lite smått och gott, främst till bussen till sthlm dagen därpå. sen gick vi hem i snön med kassar och väskor.. sen åt vi och tittade på paradise hotel och bonde söker fru.. jag ville titta på maria wern också men var tvungen att packa min väska:(
så vi gick upp och packade för dagen därpå skulle vi upp halv sju:(

     

Torsdag:
bussen gick klockan 8.05 från växjö station och mamma körde oss ner till bussen.. hade typ itne riktigt vaknat när vi satt på bussen så försökte sova och sen somnade jag typ så fort vi lämnat växjö.. men vaknade två timmar senare och mådde illa... så sjukt hemskt va det.. trodde seriöst jag skulle spy ner hela bussen, men det gjorde jag itne som tyur var.. och det bästa var att vi stannade i linköping och tog en halvtimmes rast:P jag säger bara frisk luft:9<3 och sen rullade bussen vidare och tillslut var vi framme i uuuuunderbara sthlm, och ja det kändes som jag var hemma. jag vet inte vad det är men så fort jag alltid kommer in i sthlm så känns det som jag har kommit hem. det kanske är meningen, vem vet, kanske är sthlm min hemstad, vi är gjorda för varandra<3
iaf, så kom vi till centralen och låste in våra väskor och gick sedan en sväng till åhlens och sedan åkte vi hem till b-m och johny:) och katterna får man inte glömma, och jag tog visst miste på hur långt det egentligen är mellan bredäng-station till deras hus... jag trodde inte det var så långt så jag sa att vi kunde lika gärna gå istället för att ta bussen, vilket tog en halvtimme ist för typ 5 minuter.. men lite styrketräning skadar väl inte efter 7 timmars rövsittande på en buss genom halva Sverige..:P hihi när vi kom fram, svettiga och trötta bytte vi om och sen åt vi en korvgryta som inte direkt uppskattades av vissa, men jag åt den:) och sen var det dags för PH-finalen... snyggate Emanuel vann<3<3<3 sen var det dags för att hoppa i säng för fredagen innebar shopping för hela slanten..:) godnatt
   


Fredag:
jag höll på att bli en mördare eller ngt i den stilen när jag vaknade av det värsta ljudet i världen som kom från L-M:s iphone... tio centimeter från örat och hej, jag är vaken och fick nyss en hjärtinfakt.. så jag gick upp och gjorde frukost och kände mig som en robot. sen när vi var färdiga stack vi in mot stan och hoppade av i gamla stan..:P tycker dock det var mysigt om det inte hade varit massa jävla slask och skit på marken.. men sen kom vi in till stan och ja, vi shoppade i ungefär 6 timmar.. konstant!!! snacka om att jag var sjukt trött när vi kom hem.. oj jag kommer knappt ihåg fredagen för jag var så sjukt trött.. men ja vi kom hem iaf och tittade på teve, vi råkade hamna i soffan av ngn anledning.. haha benen bara vek sig...
och just det, vi träffade även Fredrik Wikingsson(filip&fredrik) i sturegallerian!!:)
  

Lördagen:
kändisar, boksigneringar, shopping, skansen, Fridays!, proppmätt, träffade L-M:s kompis Helena, klappade polishästar och kom med i teve, åkte hem och såg oss på teve, kollade fredspriskonserten och somnade..
kändisarna vi såg idag var: carolina gynning, ann söderlundh och självaste blondinbella, eller isabella löwengrip som jag hellre säger faktiskt.. allts¨å man ska inte ha förutfattade meningar men shit vilken supersnäll och superhärlig och go tjej hon är. supersnäll och pratar glatt med alla sina fans, om typ allt möjligt.. hon kunde lika gärna vara värsta snobben som bara skriver och sen vill därifrån, men hon engagerade sig verkligen och det ska hon ha en stooor applåd för *KLAPPKLAPP* så köpte hennes bok och fick den signerad. började läsa på den lite när vi åkte hem från stan och jag fick typ tårar i ögonen, hon skriver så känslosamt och så rätt så alla tjejer kommer nog känna igen sig i det hon skriver. jag beundrar verkligen henne! sen gick vi lite på stan och shoppade lite till och sen klappade hästarna som sagt och hamnade i teve:D wiiie kändisstämpel!!:D

          (träffade denna awesome coola och snälla gubben:))

Söndag:
vaknade vid ja jag kommer inte ihåg men tidigt var det iaf. vi åkte med bussen ner till bredäng vid 10.22 och sen in till stan där vi lämnade väskorna återigen på central i två stora boxskåp som kostar 60 :- stycket!!! och vem FAN gå runt med 60:-(fast i detta fallet x2) alltså 120 :- i guldmynt?:O inte jag iaf.. så vi fick äxla och sen gick vi till åhlens där det var dags för mer kändisar och mer signeringar. först ut var david batra(komiker), eh ja han var den tråkigaste jag har träffat ngnsin.. usch på honom!!, men sen kom Paolo Roberto och Morgan Alling och då var allt bra igen, dock köpte jag ingen bok men fick en pratstund med finaste Morgan Alling, herregud vilken människa han är.. har beundrat honom enda sedan han gjorde barnprogram om en soptipp:P hihi bästaste... sen när det var slut så gick vi med raska steg till centralen, hämtade våra väskor och gick till cityterminalen där vår buss skulle avgå från gate 17:D hihi vi hittade dit och sen när vi satt på bussen och åkte från älskade sthlm, small åksjuketabletten till i skallen på mig och jag blev sjukt trött, har hört att man blir rätt groggy av dem, så jag somnade tills bussen stod stilla.. vilket innebar en olycka, dock inte med vår buss men med en framför oss, och vi blev 30 minuter försenade när vi skulle komma hem, men jag är glad att jag kom hem ändå, för chauffören sa att det var ett hemskt väglag och halt och snöade så det är väldigt svårt att köra. och ibland kom han så lång ut så jag trodde bussen skulle ligga i diket vilken sekund som helst. usch för otcäka bussresor i mörker och kyla:( men hem kom jag och fick äntligen sova i min fina underbara säng. somnade rätt fort, var sjukt trött efter 7,5 timme bussresa genom halva sverige!!

och jag vet att många klagat på att jag inte lägger upp nårra bilder, men jag vill inte att detta ska vara en blogg där man koncentrera sig på bilderna, utan vad bloggaren(jag) har skrivit, eftersom min blogg är ett ställe där jag verkligen kan skriva av mig och uttrycka mig så som bara jag vill, men okej bara för att inlägget handlar om Stockholm så kommer några bilder som är Stockholmrelaterade!:) dock inte mina, men ändå bilder!!^^


Dag 12: I min handväska

jadu, i min handväska finns ibland massor med saker och ibland ingenting..

men det jag alltid har med mig vart jag än är är:
-en penna eller två eller tre:D (man kanske träffar någon kändis, eller får annan användning för den!!)
-iPoden
- papper (se: en penna, så förstår ni varför!!)
-plånboken
- mobilen
- nycklarna hem!!
- en bok, händer inte så ofta men läser jag en bra bok så följer den med
-halstabletter, hatar att ha ont i halsen
-läppglans eller läppsyl, hatar torra och spruckna läppar
- busskort


hihi en gång hade jag faktiskt med mig ett par leggings och ett par extra strumpor i väskan, för jag skulle byta när jag kom fram dit jag var på väg:D haha må erkänna att ett par skor har även dem fått plats i väskan, men då var det dock inte så mycket saker mer än plånboken i handväskan..

och svar JA! ibland har jag en mycket stor handväska, ibland bara en liten.
jag är från början ingen väsk-person, men gud vad jag älskar väskor nu!
såg på en blogg att det var en tjej som sålde sin louis vuitton väska för endast 70 kronor. den var perfekt handväska-storlek, och jag vill ha den...men hmmm har så många och mamma skulle bli tokig.. men HALLÅ!!!?? 70 kronor!!! JAG SKA HA DEN!!!<3

Dag 11: Mina syskon

när många läser detta som känner mig tänker ni säkert " men hon har ju bara en storebror" och det stämmer mycket riktigt. men det är en sak till, men den kommer lite senare.

som sagt så har jag en storebror som heter Axel och han är tre år äldre än mig. vi har både bråkat och vart vänner, slagits och gråtit tillsammans, haft roligt tillsammans, ja vi har gjort så himla mycket tillsammans att jag kan inte nämna en sak.. jag menar vi har levt tillsammans i lite mer än 19 år så inte så konstigt att vi gjort mycket. men trots att vi bråkade massor, vilket vi faktiskt inte gör längre(vi har blivit vuxna!!), är vi vänner ändå. och syskon bråkar, det är inget ovanligt, absolut inte..

min storebror har hjälpt mig så mycket här i livet att jag inte kan tacka honom tillräckligt. för att bara ta ett exempel så när jag och två kompisar skulle åka iväg till Öland en vecka och tälta så ställde han upp på att köra oss dit och hjälpa oss med tältet och se till att vi kom till rätta och allting. och en sak när han skulle åka så sa han: "ring om det är något så kommer jag på en gång" grejen var det att han var på Böda camping och vi var vid bron ungefär.. men han lovade att komma så fort han kunde om ngt skulle hända.. och det känns bra att han verkligen bry sig och beskyddar mig.

och jag vet i somras när jag kom hem från ett ridläger alldeles uttröttad hade han fixat det mesta till mig så jag skulle slippa fixa det själv inför veckan som jag skulle vara ensam hemma. och även fast han hade kompisar hemma och flickvännen så hade han skrivit ett långt "brev" med att jag skulle ta det lugnt och massa annat.. han hade även skrivit upp mobilnumret till både hans mobil(han hade nytt nummer, annars hade jag det i min mobil) och till hans flickvän, ifall ngt skulle hända så skulle jag kunna få tag på honom.. och det är det jag menar med att jag kan inte tacka axel tillräckligt för allt stöd, och beskyddande som jag fått av honom.
han är världens bästa bror och vi har haft så många minnen tillsammans och självklart kommer det att bli fler..<3

jag och mina kompisar som även dem har en storebror i nästan samma ålder som axel, är eniga om en sak...
att vi är väldigt glada över att ha våra storebröder, och dem skulle göra vad som helst för oss och låter inga göra oss illa för då jävlar!! och jag är så glad över att jag vekrligen fick axel som storebror, jag kunde knappast få någon bättre..han är den bästa!!:D

Dag 10: Människor som inspirerar mig

de människor här i världen och framförallt i min närhet som inspirerar mig är:

mormor, mamma, pappa, Linda-Marie, Helen, farmor, Ebba von Sydow och Sofie Fahrman..
jag kände att kopplingen och skillnaden drog ut sig radikalt mycket när de sistnämnda kom upp.

men lite kort om varje:

mormor: så mycket som hon har varit med om, så mycket hon har att berätta, sån energi, tålamod, envishet, omtänksamhet, givmildhet, trygghet...allt! det önskar jag att jag också kan ge mina barnbarn när jag är lika gammal som mormor. hon har varit med om så sjukt mycket att när hon berättar försvinner jag tillbaka till tiden då det hände. jag älskar att höra mormor berätta om hur hennes liv var innan vi lärde känna varandra hon och jag. trots att hon har varit med om mycket jobbiga och fruktansvärda saker i livet, så lyser hon som en stjärna fortfarande. jag kan ha fel, men det tror jag knappast att jag har när jag säger att min mormor är den absolut bästa i hela världen. finns ingen som jag kan prata med om allt, som jag kan med mormor. utan henne är jag ingenting<3

mamma: vilken dotter i världen är inte inspirerad av sin mamma? behöver jag säga mer än att mamma är min mamma, den envisaste, snällaste, tokigaste, kärleksfullaste, omtänksammaste, underbaraste mamman som finns. hon har lärt mig så mycket i livet och hon har lärt mig att aldrig ge upp. hon ger aldrig upp och det kommer inte jag heller göra. finns så mycket att säga om mamma men jag har redan sagt det i ett tidigare inlägg. så nu avslutar jag med att säga att min mamma är den bästa i världen. och jag älskar henne av hela mitt hjärta<3

pappa: behöver jag säga mer än att jag är pappas flicka och att han är världens bästa pappa? knappast! som en stor och genomsnäll teddybjörn är min pappa.. en som alltid finns oavsett om man behöver honom eller inte. han är bäst!! <3

Linda-Marie: att man kan vara en sån underbar snäll och omtänksam vän, det önskar jag att alla skulle få ha. jag är lyckligt lottad över att ha henne som min vän, min allra bästa vän<3

Helen: massor av kärlek till dig<3 vi har känt varandra sen du var en dag gammal och jag glömmer aldrig allt det vi gjort tillsammans. du är det bästa som finns gumman och det vet du!!<3 jag älskar dig<3

farmor: samma sak som med mormor, iförsig är farmor sjuk och snurrig nu och kan inte berätta allt som mormor gör, men det gör inget, för jag vet redan mycket om farmors historia, och det hon har gått igenom önskar jag ingen i hela världen.. att förlora båda sina döttrar och sin man innan hon själv lämnat jorden är helt sinnesjukt hemskt. min ena faster dog när hon var 15, den andra när hon var i tjugoårsåldern tror jag och sen min finaste farfar som dog när han skulle ut och värma upp bilen för en tur till affären. pappa är den enda från hennes familj som hon har kvar. hemskt! jag älskar min farmor över allt, och kommer alltid att göra<3

Ebba von Sydow och Sofie Fahrman: två modeförebilder, som även inspirerar mig till massa annat. fantastiska!!

Dag 9: Min tro

jag vill säga att jag tror på Gud men jag är inte överkristen. kristen är vi väl alla i sverige eftersom kristendomen är den största religionen i Sverige...men inte så att jag går i kyrkan varje söndag.

men okej, jag tro på att det en gång för väldigt längesen fanns en man som hette jesus. jag tror på det och det står jag för. jag gillar julen, och dess berättelse om hur jesus föddes och allt där omkring.. jag gillar påsken men inte för att jesus dog utan för själva berättelsen som fortfarande lever vidare.

när jag konfimerades valde jag inte det för att få presenter som så många andra gjorde. jag valde att konfimeras, dels för att ha något att göra, dels för att träffa kompisarna och dels för att lära mig mer om livet. varför vi lever som vi gör och hur det egentligen är från första början.. konfirmation handlar inte bara om det kyrkliga utan även att se utanför ramarna.. som världsproblemen i världen, fattigdom, livets mening..you name it!
men jag tyckte det var så himla roligt att konfirmera mig och den tiden önska jag kunde komma igen. jag menar vem i sommargruppen kommer någonsin glömma Polen-resan..! inte jag iaf, för det var något jag kommer minnas i all evighet. jag träffade så mycket kompisar och hade så roligt att det är ett minne som kommer ligga kvar länge. att jag sen blev tillfrågad om att vara konfirmationsledare för -92:orna så sa jag givetvis ja direkt!
dock var kanske inte resan med terminsgruppen den allra roligaste men kul hade vi ialla fall..
något mer minnesvärt kommer vara när vi åkte till polen med sommargruppen med -92orna.. så roligt som vi hade då tillsammans borde alla få ha. en helt underbar vecka med en helt underbar grupp.. och när Henrik(prästen) frågade gruppen om de ville att jag skulle vara med på deras konfirmation skrek alla JA!!! det var en självklarhet för dem att jag skulle vara med, jag fick t.o.m. vara med på konfirmationsfotot!
nog om detta nu, men som sagt så är den sommaren ett väldigt minnesvärt ögonblick som jag kommer att ta med mig i all oändlighet!

och jag går inte i kyrkan varje söndag, inte ens en gång i månaden. utan då det är högtider som skolavslutning, påsken, lucia och kanske någon annan dag också. som ikväll, då ska mamma och jag gå och se på musiktillägget som håller luciatåg i kyrkan. det är en befrielse att vara i kyrkan. dit är alla välkomna, och man kan bara slappna av och tänka bort alla tankar man har i huvudet. i kyrkan försvinner man bort bland molnen, som i ett vakuum. kyrkan är en fantastisk plats dit jag borde gå oftare!

Dag 8: Mitt bästa köp

Oj, mitt bästa köp handlar det om idag.. hmm nu måste jag verkligen tänka efter ordentligt...

kan det kanske vara den bärbara dvd-spelaren...
jo jag tror kanske det. den är inte av världens största och bästa kvalité, men den är så sjukt bra att ha med sig på långa resor. man kan kolla på film, vilket jag älskar att göra, i bilen, på bussen, ja överallt.. en mycket bra kompis må jag säga. och den köpte jag för mina alldeles egna sommarjobbspengar.

och ett annat bra köp är mina underbara ridstövlar..
jag behövde verkligen ett par nya, eftersom vissa poängterade detta hihi, så en dag åkte mamma, mormor och jag iväg på utflykt och på hemvägen stannade vi till i Tingsryd och gick in i hästaffären.. jag kom då ut med en låda med stövlarna i, ett par ridbyxor och ett par strumpor.. den dagen gick på runt 2.500 kronor. bara det lilla. men gud vad de är till stor hjälp. mycket bra köp må jag säga..

jag köpte även min iPod med stor skärm och silverfärgad för mina egna pengar. den har upplevt väldigt mycket tillsammans med mig, men har nu fått överlämnas till min mamma.. då den fick konkurrens med en liten iPod shuffle signerad av självaste Måns Zelmerlöw.. fatta, jag fick den.. eller fångade den rättare sagt:)

och sen var nog ett av mina mest minnesvärda köp, konsertbiljetten till Simple Plan på Annexet med Helen.
vi stod ute i kylan i 2,5 timme..med vårkläder på oss för att slippa bli extra varma inne på konserten. med svimanfall, snurrande mark, illamående, stelfrusna fingrar och fötter så tog vi oss in i lokalen ändå. förbandet var underbara Zebrahead där sångaren hade en djurgården-hockey tröja på sig. helt awesome<3
sen kom den finaste männsikan av dem alla ut ¨på scenen och världen stod stilla. pierre bouvier<3
vilken känlsa, vilken lycka.. en helt oförglömlig dag/kväll<3

Dag 7: mina bästa vänner

oj, hm vad ska jag skriva här..

jag vill inte dömma ut några och jag kan inte heller säga att jag har fåtal bästa vänner, utan vänner som står mig väldigt nära. och jag vet att ´ni vet vilka ni är<3

men kan skriva om vissa iaf:)

Helen: vi har känt varandra sen du föddes din lilla skit, vi är ju som sagt sysslingar och vänner sen födseln<3 jag kommer alltid finnas vid din sida och vi har upplevt så himla mycket tillsammans så det skulle ta en hel dag att bara skriva om det.. men om jag nämner några som t.e.x ölands djurpark(både som små och stora^^), karl-oskar dagar, nyårsaftnar, midsommarfiranden, semestrar, studenter, ja det mesta tror jag att vi har gjort tillsammans. du betyder allt för mig och jag älskar dig gumman<3 du och jag mot världen<3 hihihi

Linda-marie:  jag kommer inte att skriva så mycket om dig här, eftersom jag gjort det i tidigare inlägg. men du är helt fantastisk vännen, och du har en stor plats i mitt hjärta. jag beundrar dig och älskar dig av hela mitt hjärta<3

Nicolina: vi lärde känna varandra pga helen eftersom ni går i samma klass, vet egentligen inte hur vi lärde känna varandra, men helt plötsligt var vi bara kompisar.. det sa bara *poff*... vi har även du och jag upplevt mycket tillsammans, och fler ska det bli. även om vi inte ses så ofta, eller inte stå varandra jääättenära, så är du ändå en underbar vän för mig som jag har många roliga minnen med<3

detta inlägget blev väldigt kort, men ändå så innehållsrikt:P hihi
fortsätt läs!<3

Dag 6: mina beroenden

oj, ämnet känns helt sjukt. vaddå är man verkligen beroende av något. när jag tänker efter så tycker jag att beroenden får mig att tänka på alkohol och droger, och det är jag inte i huvudtaget beroende av. långt håll!!

jag känner skam av att säga att jag är beroende av materiella saker, men det är bara en del av det.

musik: jag är sjukt beroende av musik, jag kan inte vara utan musik. i vilket form som helst, radio, mobilen, cd-skivor, musikvideos.. ja jag är beroende. jag måste alltid ha ljud och musik omkring mig annars lbir jag rent av tokig.

familjen: min familj betyder sjukt mycket för mig och jag vore inte samma person som jag är idag om inte det vore för deras stöd och engagemang under min tid, framförallt skoltiden. jag har itne haft det helt enkelt utan fått kämpa något oerhört fär att komma dit jag vill. och bränslet var min familj. när det var som tuffast så fick jag stöd av inte bara mamma och pappa utan även av min bror, mormor och andra släktingar. jag vore inget utan dem och de är mitt liv. alla är vi nog beroende av en familj, men jag vore som sagt inte här idag om det inte vore för min underbara familj<3 kärlek till er<3

Linda-marie: nu tänker ni säkert....oh nej är hon beroende av en tjej, av en person... hm  hur går detta ihop!
jo, grejen är det att innan jag träffade linda-marie så var livet en berg och dalbana som mest gick neråt. jag ville mest vara den där strutsen som stoppar huvudet i sanden och tror att man försvinner och sen är allt bra när man ta upp huvudet igen.. jag har aldrig riktigt fått känslan att ge upp, men vart väldigt nära på att faktiskt göra det fåtal gånger. men så kom den där dagen då jag träffade dig, vi var de enda personerna framför scenen uppe på Samarkand i Växjö. jag hade ingen lust att vara där själv och vi började som smått att prata med varandra. vi hade aldrig träffats innan och vi "klickade" på en gång. den dagen fann jag min vändning i livet, en själsfrände som förstår mig i allt jag tycker och tänker, som finns där för mig och som jag kan luta mig mot istället för att springa undan och stoppa huvudet i sanden. jag är inte beroende av linda-marie, men jag behöver henne. hon har hjälpt mig massor på bara dessa två, snart tre åren. och det känns klyschigt att säga detta men jag vore inte här idag om det faktiskt inte vore för henne. då skulle jag fortfarande vara den där strutsen som stoppar huvudet i sanden, men jag hade nog aldrig dragit upp det.. utan kvävt mig i all sorg och förtvivlan.. och om du läser detta, vilket jag vet att du gör, så vill jag att du ska veta(och det vet du) att du är allt för mig och jag älskar dig av hela mitt hjärta. du är det bästa som finns och jag är evigt tacksam för allt du gjort för mig och att du finns här för mig<3

Stall/Hästar: först hade jag skrivit ett inlägg men som sedan försvann och där hade jag inte skrivit med dennna gruppen, utan fick först känslan av att jag är vekrligne bereoende av stallet och hästarna när jag gick genom stallgången igår.. jag har utvecklats så gryyymt mycket både som idrottare men även som person.. och jag ahr så mpnga människor att tacka för detta att det skulle bli alldeles för långt inlägg.. jag kan bara säga att theleborgs ryttarsällskap har vart ett stort stöd för mig i alla år och jag har utvecklats så mycket att jag kan inte ens tänka tanken om hur jag vore utna hästar.. vissa tycekr att det luktar pest men jag tycker att stallukten, hästskit, svetten från hästarna, hösilagelukten, you name it, är något av det finaste som finns. okej att tycka bajs luktar fint är ju helt sjukt egentligen men det är så mycket mer än lukt. känslan av att vara nära ett djur, att vara ett med djuret som väger så sjukt mycket och är en egen individ precis som vi människor är obeskrivligt. att jag som en liten människa i detta fallet, sitter upp på stallets största häst, och bemästra han och samarbetar med honom, ja det är helt obeskrivligt. jag får gåshud och skrivkramp när jag sitter här och skriver så jag måste sluta nu med att säga att hästarna, TRS och hela omgivningen gör mig lycklig och ger mig otroligt mycket självförtroende. ni är kärlek för mig<3



nu måste jag kila, resterande inlägg som jag ligger efter med kommer senare. måste dels lägga till lite här, men tiden rann iväg som den oftast gör. så ha det bra så länge. och släng gärna iväg en liten kommentar.. puss<3

Dag 5: vad är kärlek

vad är egentligen kärlek?

kärlek för mig är:

- närhet
- kramar
- pussar
- vänskap
- ärlighet
- sena sommarkvällar vid sjön
- roliga stunder man alltid minns
- barn som upptäcker nya saker
- första gången man ser en citronfjäril på året
- fantatiska ställen
- sova länge på morgnarna
- slöa framför teven en hel dag tillsammans med sin bästa vän
- stallukt
- känslan av att sitta på hästryggen
- lycka
- glädje
- glädjen man får när man är ett med hästen
- släkten är samlad
- traditioner
- oförglömliga minnen
- musik
- Idol
- rättvisa
- varm choklad

och mycket där till, jag kan fortsätta i all evighet men vill inte att detta inlägget ska bli lika långt som Dag 4!
men jag vill bara poängtera att kärlek för mig är så himla mycket olika saker så jag kan inte ens förklara vad kärlek är. hoppas ni förstår lite iaf. jag har som sagt myyyyyycket mer att skriva men varken tid eller ork till att skriva det här. kanske borde jag skriva en bok om det, det tror jag nog att jag ska göra..:)

och innan jag glömmer det...
kärlek är det finaste du kan ge till en människa, ta väl vara på den<3

kärlek till er<3

Dag 4: Min första idol

min första idol, hmm jag kan inte komma på om jag ska skriva om just DEN personen eller just DEN personen...
vi får väl se hur jag gör.. jag tror jag tar båda alternativen...eller ja, vi får se;)

Min allra första idol:

Morfar Lars<3

när jag föddes satt min morfar redan i rullstol, pga en hel del hjärntumörer... men det gjorde inte mig något. han var ju min underbara morfar. det bästa med att morfar satt i rullstol var att min andra jul julen -92 då jag hade en stor blöja i byxorna som tyngde ner mig vart jag än skulle. grejen var ju det att jag kunde inte krypa utan jag åkte på rumpan, med ett ben fram och ett ben bak.. och jag har hört från mamma att hon berättade att när vi hade ätit julmat och det var dags för julklapparna tog jag tag i morfars rullstolshjul och drog mig uppåt.. på så sätt stod jag upp och kunde sedan ta små stapplande steg innan blöjan tyngde ner min rumpan till golvet igen..
min morfar var en mycket snäll man som hade haft ett väldigt (i mina ögon) spännande liv bakom sig, men nu satt han där i rullstolen...morfar hade även en rullstol som gick på el och den var helt fantastisk.. dagarna man fick åka med honom och styra "bilen" var helt sagolika.. jag minns när han kom och hämtade mig och min bror på dagis en gång och kom in på gården och tutade och rullstolen blinkade.. alla barn blev helt fascinerade övver det där som blinkade och lät på gården, men jag visste att det var min morfar, bara min!

åren gick och tyvärr blev min morfar bara sämre och sämre...så han fick flytta till ett boende i Hovmantorp där vi och mormor också bodde. inte på hemmet dock utan i Hovmantorp^^
allt eftersom morfar blev sämre, försvann hans minne fortare.. han glömde ofta bort vem jag, min bror, pappa och mamma var. ibland fick vi byta roller mamma och jag eftersom jag var så lik henne när jag var liten, som när hon var liten. så ibland kunde han fråga mig saker som jag inte förstod men då menade han självklart mamma och inte mig. det var svårt att ta in att min morfar, min favorit morfar blev allt snurrigare och sjukare för var dag som gick..

och så hände något som inte fick hända, det var den 16 juni 2000. en av de värsta dagen i mitt liv. morfar hade bestämt sig, han orkade inte mer. hjärtat stannade på honom och han somnade in i sin säng på Sjölidens äldreboende i Hovmantorp. Den dagen sken solen och allt var underbart, förutom när jag kom hem och hade precis gått in på mitt rum då jag hör telefonen ringa... mamma svarade och det blev precis tyst ute i köket.. efter ett tag ropar hon upp både mig och miin bror. hon vill att vi ska gå in och sätta oss i soffan i vardagsrummet.. något var fel.. hon var blöt i ögonen.. hon lägger armarna om oss.. och säger tyst att morfar hade somnat in, att morfar var död. jag fattade inte att hon kunde sitta och säga så till oss. det stämde inte. hon ljuger! men så tittade jag på mamma och såg att det var sant.. axel slet sig ur mammas famn, tog på sig skorna och försvann ut genom dörren. det var han sätt att visa sin sorg. han satt i trädgården i en timme och bara grät..jag satt kvar, fastfrusen i mammas famn och bara grät.. tårarna slutade aldrig att rinna. mamma ringde sin kusin Leif, min gudfar. Axel och jag skulle få åka till dem under tiden mamma och mormor åkte till morfar:( jag ville också åka till honom, men tydligen var jag för liten. jag hatade när vuxna sa att man var för liten. vi fick åka till leif och sonia och mormor och mamma åkte till morfar. när vi var hos leif och sonia va det som om tidne försvann. vi fick leka med min syssling henriks legosamling och vi "glömde" bort det hemska som hade hänt precis..

dagen var kommen då vi skulle ha begravning för morfar. det var det värsta jag avrt med om. solen sken ute och i det lilla kapellet på kyrkogården skulle begravningen hållas. folk hade samlats utanför och några satt inne i huset. jag hade min fina uniform på mig från USA, det var en kjol som var grå vit rutig med två fickor på med dalmatinermärke på fickorna. knapparna var som hjärtan. till det hade jag strumpbyxor och en vit blus. ovanför blusen hade jag en grå kofta även den med dalmatinermärken och hjärtformade knappar. på fötterna hade jag mina fina lackskor. minns dagen som om det hände igår. vi gick in och satte oss. vi fick sitta längst fram. när pianisten började spela "härlig är jorden" då brast det för mig. jag grät och grät och grät.. när psalmen var slut fick vi allihopa gå fram och säga hejdå till morfar. dem som satt längst bak fick börja.. vi skulle gå sist. axel och jag och pappa gick fram tillsammans, efter mormor och mamma. det var hemskt. jag kan fortfarande se det framför mig när vi står där vid kistan och se de blåvita blommorna och kan inte för mitt liv förstå att min älskade morfar ligger framför mig i den här lådan..!! axel gick tillbaka och satte sig jämte mamma. jag stod kvar med pappa sittandes på huk bakom mig. han höll i mig för jag stod och bara skakade.. jag hade ritat en teckning på morfar och mig till honom. som jag lade på kistan och klappade kistans lock.. jag lutade mig fram samtidigt som jag lade en bukett med blåklockor från vår egna trädgård på locket och sade:

" Jag kommer aldrig glömma dig morfar, och jag vet att vi kommer ses igen. Som i sagan om bröderna lejonhjärta. Vi ses i Nangijala! Väntar du på mig? Det vet jag att du kommer göra. Jag älskar dig morfar"
sen orkade jag inte mer. jag var 8 år och kunde uttrycka dessa ord samtidigt som tårarna och snoret rann..
begravningen var över och alla gick långsamt ut från kapellet, jag ställde mig upp och tittade en sista gång på åt morfars kista och viskade "Hejdå morfar, vi ses snart igen", sen knuffade jag mig fram genom folkmassan, tog till höger på kyrkogården och sprang det snabbaste jag kunde över kyrkogården och bort, bort från allt folk och till bilen. jag satte mig bakom bilen, gömd i buskaget och grät. då lät jag tårarna rinna, och snart kommer dem på mig nu med. Ingela, mammas kusin dåvarande fru, kom efter mig och satte sig jämte mig. morfar var borta.
jag skulle aldrig mer får krama om honom, han var borta. han hade då tagit med sig halva mig. jag var borta, jag var inte längre hel. min älskade morfar, min favorit, MIN IDOL hade lämnat jordens yta för att komma upp till himlen och änglarna, till farfar och Linus. Han slapp var ensam däruppe iaf..<3

nu är detta långa inlägg slut, för jag klarar inte av att skriva mer..fingrarna är som spagetti och tårarna rinner.
oavsett hur mycket jag skriver om morfar och hur länge tiden går så spelar det ingen roll.. jag kommer aldrig glömma min morfar, Lars Hellström. Du finns i mitt hjärta föralltid och jag kommer aldrig sluta älska dig.<3

jag valde att skriva om en person, min första idol. många tror att det kanske är en kändis, så tänkte även jag när jag såg ämnet, men efter att min underbar vän Linda-Marie sa att det inte behöver vara någon kändis, visste jag direkt vad jag skulle skriva om. min första idol, min morfar<3

jag älskar dig<3

bättre sent än aldrig...

jaa jag har legat av mig lite denna helgen på bloggandet med "ett inlägg per dag" men det ska det bli ändring på för nu kommer det komma tre inlägg på raken, och tro mig.. dem kommer att bli lååååånga!!

ämnena är:
Dag 4: Min första idol
Dag 5: Vad är kärlek
Dag 6: Mina beroenden

Läs och njut!!:)

H.P-kväll med de bästa<3

Idag ska jag få vara med om något väldigt ovanligt!!
HAHAHA JAG, IDA, ska se på ALLA Harry Potter filmerna!!:)

Jag, Helen och Nicolina ska ha filmkväll i Mickes lägenhet, eftersom han åkt iväg till Jordanien på semester.. lyckost honom!!! så vi ska väl feta oss och mysa med ungefär 7 harry potter filmer eller vad det är:P hihi
men jag klagar inte för jag få vara med de bästa:) hihi<3

ska också skriva om min första idol idag enligt listan om bloggämnen, men jag kan inte komma på vem jag ska skriva om, så det får dröja lite, skulle tro att jag få skriva om det senare eller imorron...

nu ska jag göra mig i ordning lite grann och packa väskan, för att bege mig typ 30 meter bort till Mickes lägenhet..:P

måste läsa lite i Dandy idag också<3 i love the book<3

gott jul och god nytt år:) hahaha
//ida<3

Fredag den 3 december

Hejsan Hoppsan!

måste skriva om gårdagen idag för orkade inte skriva igår natt när jag kom hem..
jo igår var jag på glögg fest hos min ridlärare Elin...
började kvällen bra med att dels missa bussen, dels att ettan till teleborg var försenad så jag var ute på teleborg kvart över sju, festen började vid sju. sen skulle jag hitta till elins lya vilket var ett äventyr i sig:P men jag hittade till slut och kom in i en jättemysig lägenhet där alla braiga personer var samlade:D

den som höll i underhållningen var lilla Hilding, sötare unge får man leta efter, och tänk att en sån liten person kan ha sån energi, jag önskar man har det när man även är 19 år.. men allt eftersom tiden gick blev även lilla Hilding trött:P haha

vi hade även tävlingar, vilket var väldigt roligt.. skrattade så mycket i går kväll att jag hade ont i kinderna när jag åkte hem.. fick även smaka glögg för första gången.. haha var med i en tävling där frågan var" Vem är rappast i käften?" och jag var med som ett alternativ...vilket innebar att man skulle få två koppar glögg och hälla i sig dem på fortast tid!! må tro att en kopp var med alkohol i, och jag har aldrig druckit glögg innan och tävlingsmänniska som jag är vill jag ju vinna så jag hällde i mig det så fort som jag kunde, och attans så kom nicklas före mig med en halv sekund typ.. ååååååh då kom den dåliga förloraren fram i mig.. men usch vad illa det var.. hela munnen klibbade igen, och jag kände mig helt plötsligt varm och snurrig.. hmmmm, vad var meningen med tävlignen egentligen??
spelar ngen roll, för det var så sjukt kul.. sen blev jag hämtad av min kära pappa, och vi körde även hem den trötta Mirja så hon slapp gå hem i kylan.. usch vad kallt det var ute då:(

ringde även till helen och fick veta att Olle åkte ut från idol:( jag blev jätteledsen och hade inte mirja vart i bilen så kanske jag hade fällt en tåår.. hoppashoppashoppas bara att Jay går och vinner hela skiten nu!! han är så värd det..

åkte hem och åt MAT för första gången igår vid halv tolv tiden typ.. bra jobbat ida..!!
satt och pratade med mamma och Charlotte i två timmar typ.. riktigt kul:)

//
idaah

Dag 3: Mina föräldrar

Jaha, vad ska man nu skriva om sina föräldrar..

jo jag kanske borde börja säga att jag VET att det finns nog ingen som kan ha så bra föräldrar som jag har.
på det sättet som dem har uppfostrat mig och min bror borde alla barn bli uppfostrade på. vi har inte alltid fått det vi pekat på, trots tårar och massa skrik i leksaksaffären. vi har fått nöja oss med det vi har... livet har varit väldigt rättvist, fast det tyckte man dock inte när man var liten. men nu kan jag se tillbaka på tiden som en liten Ida och förstå varför mamma och pappa har gjort vissa val som dem gjorde..

men jag tänkte att jag skulle gå in mer på djupet av mina föräldrar..
jag tror jag börjar med pappa!

Pappa Kennerth:

När jag föddes kom det en liten minikopia av min pappa. jag var helt otroligt lik honom som liten. en Kennerth fast en flicka. jag har alltid fått höra att jag är så lik min pappa och jag har alltid tyckt det vart jobbigt att höra det. visst jag är lik min pappa men när man är i tonåren är det inte speciellt kul att höra det varje gång man träffar någon ny person som mamma och pappa känner. men nu mera skrattar jag bara och tycker att det är kul. för visst må jag erkänna att jag är väldigt lik min pappa, och det kan väldigt många bekräfta!! men inte bara att vi är väldigt lika utseendemässigt, vi är väldigt lika till sättet. min pappa brukar alltid säga att han är :störst, bäst och vackrast... jag kan väl inte säga att min pappa är vackrast, men han är den finaste personen jag någonsin kommer att träffa. han är nummer ett, han är bäst på allt. när man behöver honom, eller inte behöver honom så finns han alltid där. vi har precis samma humor, och det är absolut inte många som har det. Pappa är och kommer föralltid vara den bästa av dem alla! och jag må erkänna att jag är verkligen "pappas flicka".

Mamma Marianne:

Den person som alltid kommer att ha den framförallt största platsen i mitt hjärta är min mamma. tänk att hon gick runt och bar på mig i 9 månader. hon har kämpat för mig, levt för mig, utmanat sig själv för mig, och hon har gjort allt för mig. min mamma har gått igenom så mycket tunga saker och jag beundrar henne verkligen för hennes vilja och envishet. kanske därifrån jag har fått den.. min mamma fick bröstcancer hösten/vintern 2005 och jag trodde att jag skulle få fortsätta leva mitt liv utan mamma. visst är det värst för individen att få ett besked om att man är cancersjuk men jag skulle mer vilja säga att det drabbar mest de anhöriga. när beskedet kom rasade allt. jag trodde inte det var sant. mamma fick genomlida så oerhört mycket och jag trodde väl någonstans att hon inte skulle klara av den resan som det krävdes för henne. men tvärtom, min mamma är den starkaste kvinnan i världen och hon ger aldrig upp. hon bryr sig om sig själv men långt ifrån i första taget. hon bryr sig om alla andra och glömmer ibland bort sig själv.. så min mamma överlevde cancern och må nu bra. men förra vintern hände något som var droppen... mamma fick samma besked som hon en dag berättade för mig, hennes mamma, alltså min mormor, hade också fått bröstcancer. jag trodde inte det var sant. mamma hade just slutfört sin lååånga resa och övervunnit cancern när detta kom som ett brev på posten. när mamma berättade det för mig så rasade världen för mig. jag blev helt tom och kunde bara säga "okej" när mamma berättade det där hemska för mig en kväll i tvättstugan. hade jag vart själv hemma med mamma, hade jag skrikit och slagit sönder ngt i stor frustration men jag var låst. inte en gång till tänkte jag men så var det. men även min mormor klarade sig och det är ett gott tecken på att de här två kvinnorna som står närmast mig i mitt liv och hjärtat, är så enormt starka och de ger aldrig upp. mamma har lärt mig oerhört mycket saker och gett mig så mycket styrka i livet, att jag aldrig kommer ge upp, jag kommer aldrig ge mig, för jag precis som mamma, kommer alltid kämpa för henne, för min dotter, för min familj, för mina närmaste, och för alla andra. min mamma är min förebild<3
den mest fantastiska kvinnan i världen, det är hon...MIN MAMMA<3


torsdag!

idag är det torsdag vilket innebär att jag om exakt 6,5 timme befinner mig i stallet för veckans ridlektion...
And I like it veryyyyyyyy much!

plus att jag idag vaknade vid kvart över sju. ungefär en kvart senare skickade jag iväg ett sms till min finaste vän, Linda-marie<3 och skrev:

"Godmorgon världens bästa vän<3 om en halvtimme så är det exakt två veckor kvar tills vi åker till
STOCKHOLM!!!:D:D:D:D"

så om två veckor klockan 8.05 går bussen från växjö station upp till Stockholms Cityterminal..
det kommer bli helt fantastiskt.. jag längtar massor:D

nu ska jag gå och läsa boken "Dandy" som är skriven av Andreas Carlsson. Han som sitter i Idoljuryn.
han var i växjö igår och jag fick boken signerad..
inuti står det
"Till Ida! Njut av livet! Andreas Carlsson"

och jag blev helt amazed typ.. vänder man på boken så står det
"If you can dream it, you can be it"
och jag ville bara börja läsa den på en gång. han är helt fantastisk denna människa. han har fått mig helt fast i boken, så jag gick direkt till biblioteket och köpte en varm choklad.. och fick den största muggen jag någonsin sätt! den var typ som en blomvas, nej men den var sjuuuukt stor, så där satt jag i två timmar helt insnöad dels i biblioteket av snön utanför men framförallt i den fruktansvärt magin som boken tillför.. jag är tagen. jag är kär<3

Kram<3
Idaah

ps. all kärlek till Andreas Carlsson<3

Dag 2: Min första kärlek

Nu sitter ni säkert och tänker att det kommer komma ett helt inlägg om kärlek, och HAN som betydde så mycket och som jag var så kär i...

hmm, ärligt talat så har jag inte hittat den där riktiga första kärlek...
visst har jag varit kär men inte alls på samma nivå som första kärlek..
för mig är kärlek något fantastiskt, man kan ge kärlek till så mycket.
en familjemedlem, ett husdjur, en vän, en låt, en film.. vad som helst, men den första riktiga kärleken från pojk till flicka, kille till tjej, man till kvinna har jag inte funnit..

man har vart kär miljontals gånger och försökt bygga ett torn av kärlekens alla klossar, så som man gjorde på dagis och förskolan när man var liten. killen som byggde högst torn var helt magisk.. han ville alla tjejer ha. då var man tillsammans en vecka och man vågade knappt röra varandra, ännu mer att titta på varandra.
man växer och blir äldre och önska ibland att det skulle vara så enkelt som på dagis. när man satt där i mitten av lekrummet tillsammans med den sötaste killen i klassen.. man har kommit så högt upp i byggandet att man är tvungen att ställa sig upp, och varje kloss eller pinne man lägger på tornet läggs på av en försiktig hand.. man får inte skaka för då river man tornet.. när den sista klossen läggs på toppen blir man överlycklig av att man klarade att bygga ett s¨å högt torn och man skuttar runt av glädje. rätt som det är rasar tornet och man får börja om från början..
likadant är det med kärleken, när allt är som mest underbart och man är på toppen av kärlekstornet, kan det vända tvärt och rasa ihop till grunden. thats life, and sometimes life goes on, men det är en lång resa till toppen..

lite därför jag inte har hittat den riktiga första kärleken!!
men den kommer, tro mig! jag tro på mig själv iaf att jag en dag kommer hitta han som förgyller min dag till det lilla extra. han som får tornet att aldrig rasa.. han som lägger på kloss efter kloss men aldrig lyckas riva tornet.

kärlek till er<3
idaah

ps. imorgon ska jag skriva ett avsnitt om mina underbara föräldrar, det blir spännande!!:D<3

Dag 1: Presentera mig själv!

jaha, vad ska jag skriva om mig själv då!!

jag heter Ida Kerstin Elisabeth Johansson Hellström, fyller år den 16 oktober(världens bästa dag!!) och är 19 år, bor fortfarande hemma hos mamma och pappa.
tog studenten i somras från treårig linje inom hotell och restaurang... mycket kul!!:)

har en storebror som heter axel som flyttade i september ihop med sin flickvän Lina, och så hade jag en prickig lillebror på fyra ben och med svans, Zoediac<3
han fick tyvärr lämna oss den 15 september:'(

just nu plugga jag historia a och svenska c, men svenskan är slut om några veckor:)
sen till nästa höst vill jag flytta till sthlm och läsa till förskolelärare på Sthlms universitet!!:D
jag älskar barn och det är något jag alltid velat jobba med...

jag gillar all slags musik kan man säga förutom riktig skrikmusik, eller värsta punken! annars är jag väl en allätare...

hmm vet inte vad jag ska skriva om så mycket mer...:S
jo jag kan ju nämna att jag är född Djurgårdare och stå för det i vått och torrt<3 DIF<3
ah just det, jag rider och har gjort det i snart 8 år tror jag.. älskar hästar och friheten och känslan av att sitta på en hästrygg och känna att man är ett med hästen:) <3

kan inte komma på ngt mer att skriva men om ni undrar något får ni gärna slänga iväg en liten kommentar, frågan är fri!!:) vad som helst!

nu blir det mat och sen PH och BSF!:)
kram kram
Idaah

ps. imorron kommer jag att skriva om min första kärlek, värt att läsa! haha eller kanske inte!!:P





bilden är från studenten den 8 juni 2009.   nu är jag brunhårig ist!!

bloggtorka? noooo way!

Fick denna härliga idé från en blogg som jag läser ibland, så jag tänkte... Ett perfekt sätt att inte få bloggtorka!!


♥ Dag 1 – Presentera mig själv.
♥ Dag 2 – Min första kärlek.
♥ Dag 3 – Mina föräldrar.
♥ Dag 4 – Min första idol
♥ Dag 5 – Vad är kärlek.
♥ Dag 6 – Min dag/Mina beroenden
♥ Dag 7 – Min bästa vän/vänner
♥ Dag 8 – Ett ögonblick/Mitt bästa köp
♥ Dag 9 – Min tro.
♥ Dag 10 – Det här hade jag på mig idag/Människor som inspirerar mig
♥ Dag 11 – Mina syskon.
♥ Dag 12 – I min handväska.
♥ Dag 13 – Den här veckan/saker ni inte visste om mig
♥ Dag 14 – Min favoritmusik
♥ Dag 15 – Mina drömmar.
♥ Dag 16 – Min första kyss.
♥ Dag 17 – Mitt favoritminne.
♥ Dag 18 – Min favoritfödelsedag/Det här får mig att gråta
♥ Dag 19 – Detta ångrar jag.
♥ Dag 20 – Den här månaden/om mitt jobb
♥ Dag 21 – Ett annat ögonblick/filmer som påverkat mig
♥ Dag 22 – Det här upprör mig.
♥ Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
♥ Dag 24 – Så firar vi jul
♥ Dag 25 – En första.../Saker som förändrat mitt liv
♥ Dag 26 – Mina rädslor.
♥ Dag 27 – Min favoritplats.
♥ Dag 28 – Det här saknar jag.
♥ Dag 29 – Mina ambitioner/min drömframtid
♥ Dag 30 – Ett sista ögonblick/Så tacklar jag livet

så denna månaden ska jag blogga varje dag om olika saker, så läs och kommentera<3